8x de beste online cursussen voor ondernemers (in spé)

door | apr 28, 2020 | personal | 0 Reacties

Sinds we allemaal thuis zitten vanwege het Corona-virus, zie ik de ene na de andere online cursus voorbij komen op mijn Instagram-tijdlijn. Ik kan me voorstellen dat je met al het (gratis) online aanbod af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom deel ik hier de 8 beste online cursussen voor ondernemers (in spé). Alle cursussen zijn maximaal €100,-.

Own your story cursus

Why: In deze cursus leert Valerie Willemse je om te ondernemen vanuit jouw verhaal. Jouw ervaringen (inclusief ups & downs) hebben je gebracht tot waar je nu bent, hebben er voor gezorgd dat jij de keuze hebt gemaakt om te gaan ondernemen. Door jouw eigen verhaal te delen in je communicatie hoef je geen trucjes toe te passen, maar ga je ondernemen vanuit authenticiteit.

How: Deze cursus volg je via Instagram. Op het account vind je vier modules die elk gekoppeld zijn aan een dag: de kern, het empoweren van je klanten, connecting the dots en owning your story.
De cursus omvat tips, theorie, voorbeelden en opdrachten. Daarnaast krijg je via de mail een werkboek met de inhoud van de cursus en diverse templates.

When: Ik heb deze cursus zelf gevolgd toen ik bezig was met het opstellen van mijn ‘About me’-pagina. De opstartfase van je onderneming/website is naar mijn idee het ideale moment om deze cursus te volgen. Dan kun je ‘jouw verhaal’ vanaf het begin af aan meenemen in alle informatie die je deelt. Ook in een later stadium kun je Own Your Story volgen, dan kun je jouw opgedane lessen gebruiken als leidraad bij het herschrijven van jouw teksten.

What: De cursus kost maar €25,-(!) en is hier te vinden. Own Your Story duurt in totaal vier dagen, maar je kunt er natuurlijk ook langer over doen.

Business kickstart cursus

Why: Aranka van der Voorden bouwde zelf drie verschillende bedrijven op: Jogha, Fitgirlcode en Pretty Ambitious. De ervaring die zij op deed tijdens het starten van deze bedrijven deelt ze in de Business Kickstart Cursus en in het Business Kickstart e-book.
In deze cursus leer je hoe je jouw droom kunt veranderden in een winstgevend bedrijf.

How: Deze cursus volg je via Instagram. Op het account vind je zeven modules die elk gekoppeld zijn aan een dag: persoonlijke evaluatie, kies een business idee, marktonderzoek, make it real, business plan en community building. Als bonus deelt Aranka een gratis jaarbegroting module met een handig Excel-template.

When: Dat ligt nogal voor de hand natuurlijk. Maar deze cursus is vooral handig wanneer je in de opstartfase van je bedrijf zit. Aranka geeft daarbij wel aan dat je de cursus ook in een latere fase kunt gebruiken om weer terug te gaan naar de basis en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

What: De cursus kost €57,- en meer informatie vind je hier. De cursus duurt in totaal zeven dagen.

Het is wat het is

Why: soChicken is in mijn ogen hét platform voor persoonlijke ontwikkeling en een leuker leven. Toen het gezicht achter dit platform, Jelle Hermus, een eigen cursus creëerde heb ik deze dan ook meteen op mijn to do list gezet.
Het is wat het is draait om het vinden van innerlijke rust. Iets wat je sowieso goed kunt gebruiken in je persoonlijke ontwikkeling, maar ook in je ontwikkeling als ondernemer.

How: Je volgt de cursus in de speciale soChicken leeromgeving. Na het voltooien van de cursus kun je in de toekomst altijd nog een keer terugkeren.

When: Deze cursus kun je in elke fase van je onderneming volgen.

What: De cursus bestaat uit 3 modules en 12 lessen, deze kun je volgen in je eigen tempo. De normale prijs is €49,-, maar nu is er vanwege de Corona-crisis een tijdelijke korting van 50%. Hier vind je meer informatie.

The fancy camera

Why: Voor mooie foto’s op je website kun je natuurlijk een professioneel fotograaf inhuren, maar daar zit ook een kostenplaatje aan vast. Veel makkelijker zou het zijn wanneer je zelf professionele foto’s kunt maken.
In The fancy camera deelt Mariët Mons de basis van fotografie. Na deze cursus weet jij hoe de instellingen van je camera werken én kun je prachtige foto’s maken.

How: Deze cursus volg je via Instagram. Op het account vind je elf modules die elk gekoppeld zijn aan een dag. Ook krijg je een digitaal werkboek waarin je alles rustig na kunt lezen.

When: Ik zou ervoor kiezen om even met deze cursus te wachten tot na de opstartfase. In het begin kun je zakelijke foto’s laten maken of je kunt ze downloaden van sites met rechtenvrije foto’s. In het begin van je bedrijf heb je namelijk al meer dan genoeg uitzoekwerk.

What: De cursus kost €89,- en meer informatie vind je hier.

#Long story short

Why: Ten eerste is dit al een aanrader omdat Charlotte Van ’t Wout dé bedenker is van het concept ‘Instagramcursus’, wat natuurlijk al erg inspirerend is. Daarnaast omdat deze cursus gaat over zichtbaar worden door middel van Instagram stories en dit te doen op een authentieke manier. Je leert om jezelf als ondernemer te profileren, om de mening van anderen los te laten en je krijgt heel veel tips, mindset hacks, storytelling tricks en voorbeelden. Bovendien kun je meer impact maken en wordt je gezien als expert binnen je vakgebied doordat je jezelf laat zien. Ook niet geheel onbelangrijk, Celine groeide zelf op Instagram van 60 naar bijna 30.000 volgers door het gebruik van stories. This woman knows what she’s talking about!

How: Deze cursus volg je via Instagram. Op het account vind je zes modules (blokkades, inhoud, techniek, filmen, storytelling en je merk) bestaande uit +/- 600 stories. Je krijgt ook een e-book met de inhoud van de cursus en een cheat-sheet met 101-story-ideeën.

When: Deze cursus kun je doen wanneer je begint met ondernemen, maar ook in een later stadium. De cursus start op verschillende data. Je hebt 30 dagen de tijd om de cursus te voltooien.

What: De cursus kost €99,- en meer informatie vind je hier.

Maak een instacursus

Why: Dit is behoorlijk meta, maar er bestaat ook een instacursus over het maken van instacursussen. Volg je het nog? Simone Plukkel is onderwijswetenschapper en opleidingskundige. Simone gebruikt haar kennis over onderwijs en opleiden om jou te helpen jouw kennis en ervaringen te verwerken in een product. Ze helpt je met het idee, de inhoud en de structuur van je instagramcursus.

How: Deze cursus volg je via Instagram. Op het account vind je vijf modules die elk gekoppeld zijn aan een dag: informatie delen, stories, voorbereiden, het geven van de cursus en interactie. Als bonus deelt Simone informatie over algemene voorwaarden en online marketing.

When: Deze cursus start op verschillende data en kun je het beste doen wanneer je al in een verder stadium bent met je onderneming. Zorg er eerst voor dat je meer bezoekers naar je website trekt. Om je cursus te verkopen heb je namelijk wel klanten nodig.

What: De cursus kost €99,-, maar nu is hij tijdelijk beschikbaar voor €49,- . Hier staat alle informatie.

Boost your website

Why: Elien Alentijns heeft haar werk gemaakt van webdesign en fotografie. In deze cursus deelt ze een deel van haar werkwijze. In vijf dagen leer je de basis skills van webdesign.

How: Deze cursus volg je via Instagram. Op het account vind je vijf modules die elk gekoppeld zijn aan een dag: zorg voor een stevige basis, zakelijk e-mailadres & e-mailmarketing, opbouw homepagina, layouts bouwen en een webshop opzetten. Voor €40,- extra krijg je als bonus het Divi thema ter waarde van €223,-.

When: De cursus is beschikbaar op verschillende startdata. Nu is hij tijdelijk blijvend geopend. Je kunt hem volgen in de opstartfase, zodat je meteen een goede basis hebt, maar een later stadium kan natuurlijk ook.

What: De cursus kost €67,- en voor €40,- extra krijg je als bonus het Divi thema ter waarde van €223,-. Hier vind je de info!

Moneyfesteren kun je leren

Why: Laatst luisterde ik een podcast van de Psychologie van Succes over money mindset. Wat ik hier interessant aan vond was het verband tussen je money mindset en je zelfbeeld. Want de waarde die jij zelf aan jouw producten of diensten koppelt, heeft invloed op de prijs die je ervoor vraagt. Je kunt al jouw diensten gratis aanbieden, maar het kost je wel tijd en jij hebt geld nodig om een dak boven je hoofd te kunnen betalen. In de cursus van Willemijn Welten leer je hoe jouw money mindset in elkaar zit. Je leert hoe je de shift maakt naar een mindset van geld ontvangen en groeien en je leert jouw doelen in geld te manifesteren. Je creëert het gevoel dat je het waard bent om geld te ontvangen.

How: Het is een videocursus van vijf modules (inclusief meditaties, opdrachten en een interactief werkboek), je krijgt twee live Q&A’s en wordt lid van de moneyfestatie community.

When: De cursus heeft verschillende startdata.

What: De cursus kost €99,- en aanmelden doe je hier!

Foto’s: v.l.n.r. Pretty Ambitious, Valerie Communiceert en Mariët Mons.

PS. Wil je altijd op de hoogte blijven van mijn laatste blogposts? Meld je dan hier aan voor mijn maandelijkse update!

Pin it! – Photo by Windows on Unsplash

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.