April: weer een maand in quarantaine, 30 days of yoga en gekke feestdagen

door | mei 4, 2020 | personal | 0 Reacties

In deze post blik ik terug op de afgelopen maand, april 2020. Wederom een maand in quarantaine. Maar in tegenstelling tot de vorige maand ben ik er inmiddels wel meer aan gewend.

April was een leuke maand en dat had verschillende redenen. Ondanks de activiteiten die niet door konden gaan, stonden er genoeg andere leuke zaken op de planning: zo hadden we onder andere een online Paasbrunch met de (schoon)familie, maakte ik een verticale moestuin op het balkon en vierden we Koningsdag lekker rustig in Utrecht met een vriend.

30 days of yoga

Een vast onderdeel van mijn ochtendroutine zijn de workouts van 30 days of yoga van Yoga With Adriene. Ik kan er echt van genieten om dit in de ochtend te doen en de combinatie met een warme kop thee maakt het helemaal af. Het is even een moment van rust en zelfcompassie, ik vind het heerlijk om de dag zo te starten!

Fietsen, hardlopen en wandelen

Net als in maart ging ik ook in april weer vaak naar buiten. Ik loop nu standaard drie keer per week hard en de andere dagen ga ik wandelen en/of fietsen. Het pad op de bovenstaande foto is mijn favoriete plekje natuur dichtbij het centrum.

Tijdens het wandelen werd ik lichtelijk verliefd op de Vogelenbuurt. Hier zou ik over een paar jaar ontzettend graag willen wonen. Huis met tuin aan het water, yes please! Eerst nog even sparen.. (de foto linksboven is overigens niet in de Vogelbuurt, maar aan de Vecht).

Ook Lombok vind ik een erg mooie wijk, maar het kan niet tippen aan de Vogelenbuurt. 😉

Dit schattige kerkje ontdekte ik tijdens het fietsen door Fort Blauwkapel. Het heet, heel toepasselijk, ‘Kerkje Blauwkapel’. Het pad op de rechter foto ontdekten we in Nieuwersluis. Het zag er sprookjesachtig mooi uit!

prins-clausbrug-utrecht

Zo mooi al die blauwe regen! <3 Wanneer we over een paar jaar ons eigen koophuis komen komt er zeker blauwe regen in de tuin.

Deze maand waren mijn vriend en ik voor het eerst in het Julianapark. Ik wilde er al een tijd heen, maar het was toevallig elke keer gesloten. We boffen in Utrecht met zo veel parken in de stad!

Bij ons voor het huis maakten kinderen een mooi kunstwerk voor de buurt. Extra leuk natuurlijk dat wij hier precies op uitkijken.

Pasen

Hier was onze tafel net helemaal klaar voor de online Paasbrunch met mijn schoonfamilie. Het kan niet tippen aan een offline Paasbrunch, maar het was leuk om zo toch iets met elkaar te vieren. De volgende dag deden we het ook met mijn eigen ouders.

Oud-Zuilen

Mijn vriend en ik hebben allebei een Apple Watch en met de Apple Watch kun je badges verdienen voor het aantal uur dat je staat, het aantal minuten dat je actief bent en je verbruikte calorieën. Om aan die calorieën te komen is het belangrijk om veel te bewegen. Zo besloten we om deze maand een wandeling te maken naar Oud-Zuilen. In totaal was dit ongeveer 10 kilometer.

Wat een mooie plaats! Ik was hier nog nooit geweest, maar ik vind het een aanrader. We hebben lekker aan het water gezeten en vervolgens gingen we naar Slot Zuylen. Ook vloog ik sinds tijden weer eens met mijn drone.

allstars-zon

Ons groene stadsbalkon

De quarantaine zag ik als een mooie kans om ons balkon onder handen te nemen. Op het balkon staat nu een bankje en sinds kort hebben we een verticale moestuin (ik zie dat de mijne niet meer beschikbaar is, maar hier is een alternatief) en allemaal potjes met andere planten, zoals bovenstaande komkommerplant. Het handige aan dit materiaal is dat wanneer je de plantjes te veel water geeft, het overtollige water automatisch weg loopt.

Cheers to the weekend!

Op de laatste vrijdagavond van april bestelden we een take-away menu bij GYS. Net als alle andere horeca-gelegenheden is GYS op dit moment gesloten. Wel bieden ze (gelukkig) bijna hun gehele menukaart aan als take-away. Wij bestelden de vegan variant van het Cheers To The Weekend menu en een portie frietjes. In het menu zaten twee blond biertjes en een borrelplank met gefrituurde bloemkool, nachos en vegan bitterballen.

In het weekend besloot ik om een kleurspoeling door mijn haar te doen. In eerste instantie was dit (!) het resultaat. Mooi zebra-effect hè? Dat was natuurlijk niet helemaal de bedoeling, er ging een tweede potje verf door en daarna was het gelukkig wel mooi egaal.

Koningsdag

Tot slot vierden we Koningsdag met een vriend die ook in Utrecht woont. Het was natuurlijk heel anders dan in andere jaren. Maar we zaten lekker in het park en vonden een plekje aan de Oudegracht, heerlijk in de zon.

Doe mij maar altijd zo’n rustige Koningsdag! Je mist natuurlijk wel de gezelligheid op straat, maar ergens rustig kunnen zitten, goede gesprekken kunnen voeren, eten en drinken kopen bij de AH en naar het toilet kunnen gaan wanneer je dat wilt… Ik vond het fijn!

Hoe was jouw afgelopen maand? Laat het weten in een reactie!

PS. Wil je altijd op de hoogte blijven van mijn laatste blogposts? Meld je dan hier aan voor mijn maandelijkse update!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.