blogs

Gratitude list #3

Gratitude list #3

We zitten alweer in de laatste maand van 2021(!) en ik kom net tot de conclusie dat ik het hele jaar nog geen gratitude list heb geschreven (dit was de laatste). Tijd dus om daar verandering in te brengen. Ik kan namelijk meer dan genoeg dingen bedenken waar ik de laatste tijd blij van word. Hier is dus de eerste en waarschijnlijk ook meteen de laatste gratitude list van 2021.

Lees meer
Travel: Onze roadtrip door Noord-Italië

Travel: Onze roadtrip door Noord-Italië

De afgelopen zomer maakten mijn vriend en ik een roadtrip door Noord-Italië. We bezochten het Comomeer, maakten een prachtige meerdaagse huttentocht in de Alpen, bezochten een aantal Italiaanse steden en sloten de vakantie af met een paar dagen aan de Adriatische kust. In deze blog deel ik foto’s, tips en de route die we reden!

Lees meer
Hoe maak je jouw loopbaan toekomstbestendig?

Hoe maak je jouw loopbaan toekomstbestendig?

“We can’t always build the future for our youth, but we can build our youth for the future.” Deze uitspraak van de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt gaat over de belangrijke bijdrage van onderwijsinstellingen aan een toekomstbestendige maatschappij. In deze blog vertel ik je waarom een toekomstbestendige loopbaan belangrijk is en hoe je jouw loopbaan toekomstbestendig maakt.

Lees meer
Dichterbij de kern

Dichterbij de kern

Ik ben een behoorlijke controlfreak. Planningen, to do lists, Excel sheets, Trello boards, de matrix van Eisenhower, bullet journals… Been there, done that. In groepsverband ben ik de persoon die aantekeningen maakt en met een planning of actielijst komt. Wanneer ik overzicht heb geeft dat rust.

Lees meer
Goodbye 2020, hello 2021

Goodbye 2020, hello 2021

We zitten inmiddels alweer in de 1e week van 2021! Aangezien ik de afgelopen week vakantie had, gebruikte ik de laatste dagen van 2020 om terug te blikken op het jaar en om goede voornemens te schrijven voor 2021.

Lees meer
Duurzamer leven: direct toepasbaar stappenplan

Duurzamer leven: direct toepasbaar stappenplan

De laatste tijd probeer ik allerlei stappen te zetten naar een duurzamer leven. Aangezien er naast de C-crisis ook nog steeds sprake is van een klimaatcrisis, is het ontzettend belangrijk om met zijn allen een stuk duurzamer te leven. Duurzamer leven hoeft helemaal niet duur of moeilijk te zijn. Sterker nog, door producten die je bijna dagelijks gebruikt, te vervangen door herbruikbare varianten bespaar je zelfs geld! In deze blog deel ik mijn stappenplan voor een duurzamer leven.

Lees meer
Zo vergroot je jouw intrinsieke motivatie

Zo vergroot je jouw intrinsieke motivatie

ast niet gaan halen, weg was mijn motivatie. Ik bleef thuis, maar de reden waarom zat me nogal dwars. Het zat me dwars omdat ik op dat moment besefte dat ik van mezelf een heleboel ‘moest’. Met een excel-sheet vol maanddoelen op elk domein in mijn leven als bewijs.

Lees meer
Mijn 10 favoriete series op Netflix

Mijn 10 favoriete series op Netflix

Afgelopen weekend bestond vooral uit mijn bed, mijn laptop en Netflix. Nou is de herfst sowieso een seizoen waarin het verleidelijk is om lekker binnen te blijven met een kleedje en een warme kop thee. Maar met de oplopende coronacijfers en de persconferentie van dinsdag in het vooruitzicht is binnen blijven relevanter dan ooit. Lees gauw verder, want met deze 10 series op Netflix is binnen blijven geen probleem. 😉

Lees meer