Dichterbij de kern

door | mei 24, 2021 | journal | 0 Reacties

Ik ben een behoorlijke controlfreak. Planningen, to do lists, Excel sheets, Trello boards, de matrix van Eisenhower, bullet journals… Been there, done that. In groepsverband ben ik altijd de persoon die aantekeningen maakt en met een planning en/of lijstjes komt. Daarnaast doe ik bij voorkeur de eindredactie. Zelfs binnen mijn hockeyteam wist ik mezelf in de ideale positie te manoeuvreren. Als keeper kreeg ik namelijk de kans om elke bal die richting onze goal ging voor de doellijn weg te tikken. Wanneer ik overzicht heb geeft dat rust.

De afgelopen maanden was het hier even stil (lees: in februari verscheen mijn laatste blogpost).
Door verschillende (grote en kleine) gebeurtenissen werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik besefte dat ik nog zo veel lijstjes en planningen kan maken, maar dat ik in het leven nou eenmaal niet alles onder controle heb. Zo verscheen er op mijn laptop een ‘blue screen of death‘ (BSoD). Sowieso al niet fijn, maar helemaal niet wanneer je grotendeels thuis werkt vanwege C. De afgelopen tijd kon ik een aantal mensen die me erg dierbaar zijn niet of veel minder zien dan ik graag zou willen en ik moest helaas afscheid nemen van mijn opa. ♥

 De afgelopen periode heb ik veel tijd genomen voor introspectie. Ik dacht na over wie ik ben, dacht na over wat ik nou écht belangrijk vind en ik dacht na over waar ik heen wil. Kortom: ik probeerde dichterbij mijn kern te komen. Ik was dus vooral naar binnen gekeerd en had niet zo’n behoefte om hier iets te delen (bovendien was ik ook niet 100% tevreden over hoe mijn site er uit zag, maar dat is inmiddels in orde ;)). Wat ik dan wel heb gedaan? Heel veel afleveringen van Grey’s Anatomy gekeken, boeken gelezen, foto’s gemaakt met mijn nieuwe camera en daarnaast heb ik natuurlijk ook gewoon gewerkt.

Ik zal binnenkort wat tips delen die mij tot nu toe hebben geholpen om dichterbij mijn eigen kern te komen.
Als je zelf tips hebt, laat ze dan vooral achter in een reactie op deze blogpost!
Voor nu sluit ik af met deze prachtige tekst van Stef Bos. Tot snel! x

 

Stef Bos – Dichterbij de kern

Het was mistig
Het was koud
Het was midden in de nacht
En ik zocht naar het geluk
In een uitgestorven stad
Ik was alleen en wist niet goed meer
Wat ik wou of waar ik was
Maar ik was dichterbij de kern
Dan ik dacht

(…)

Ik was overal en nergens
In mijn eigen web verward
Zag een doorgedraaide wereld
En de waan van elke dag
En ik trok mezelf in twijfel
Tot er niets meer over was
Maar ik was dichter bij de kern
Dan ik dacht

(…)

Zie de leegte
Onder ogen
Wees niet bang
Adem in en adem uit
Volg de lijnen
In je hand
Het gevaar is altijd kleiner
Dan de angst

Als je niet meer weet wat waar is
Wat je drijft en wie je bent
Ben je dichter bij de kern dan je denkt
Je bent dichter bij de kern dan je denkt

Als je niet meer weet wat waar is
Wat je drijft of wie je bent
Ben je dichterbij de kern dan je denkt

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.