Mijn 10 favoriete series op Netflix

door | okt 12, 2020 | lifestyle | 2 reacties

Afgelopen weekend bestond vooral uit mijn bed, mijn laptop en Netflix. Misschien niet het meest productieve weekend, maar het inspireerde me wel tot het schrijven van deze blogpost. 😉 De (na)zomer is nu toch wel echt voorbij en het typische herfstweer (lees: regen, regen en nog meer regen) laat zich al een paar dagen zien. Nou is de herfst sowieso een seizoen waarin het verleidelijk is om lekker binnen te blijven met een kleedje en een warme kop thee. Maar met de oplopende coronacijfers en de persconferentie van dinsdag in het vooruitzicht is binnen blijven relevanter dan ooit. Lees gauw verder, want met deze 10 series op Netflix is binnen blijven geen probleem. 😉

1. The Sinner (2017)

Rechercheur Harry Ambrose lost mysterieuze zaken op waarin doodnormale mensen verschrikkelijke misdrijven plegen.
Waar je in het begin van het seizoen zeker weet dat de dader ook daadwerkelijk de dader is, ga je steeds meer twijfelen of de persoon niet toch ook een slachtoffer is. Waar de meeste misdaadseries gaan over ‘wie’ en ‘wat’ draait The Sinner juist om het ‘waarom’.

Het eerste seizoen draait om Cora (Jessica Biel), een moeder die terwijl ze met haar partner en kind op een strandje zit een man neersteekt. Seizoen 2 draait om Julian, een jongen die zijn eigen ouders vermoord tijdens een vakantie en seizoen 3 draait om Jamie, een man die samen met een oude studievriend terecht komt in een vreemd verkeersongeluk. Leuk om te weten: Seizoen 4 komt volgens IMDB uit in 2021!

2. Outlander (2014)

Claire gaat in 1945 met haar man Frank op reis naar Schotland. Frank is is historicus en wil hier meer te weten komen over zijn voorvader die kapitein was in het Britse leger. Wanneer ze bij een stenen cirkel komt raakt ze één van de stenen aan en reist ze terug door de tijd naar het jaar 1743. Naast de nare voorvader van haar man ontmoet ze de jonge Schot Jamie en ontstaat er een gepassioneerde affaire.

Verleden en heden gaan steeds meer door elkaar lopen en doordat Claire in beide tijden heeft geleefd beseft ze wat de gevolgen van bepaalde gebeurtenissen kunnen zijn op de toekomst. Je begrijpt dus wel dat het allemaal nogal gecompliceerd wordt, maar dat (én de relatie van Claire en Jamie) maakt het juist erg interessant. Bovendien geeft Outlander je een kijkje in de geschiedenis van Schotland en later ook van Amerika.

Er zijn inmiddels 5 seizoenen verschenen en het 6e seizoen komt er aan. Het is alleen nog even de vraag wanneer, want vanwege de coronacrisis kunnen de opnames nog niet starten. Mocht je Outlander nog niet kennen, dan heb je in ieder geval genoeg tijd om de eerste 5 seizoenen te bingewatchen. 😉

3. Virgin River (2019)

Melinda verruilt de grote stad voor een houten huisje in het bos in het dorp Virgin River. Met een nieuwe baan en een nieuw huis in een nieuwe omgeving hoopt ze hier in frisse start te kunnen maken. Inburgeren in dit kleine dorp is echter nog niet zo makkelijk, maar gelukkig krijgt Melinda al snel hulp van Jack, de knappe eigenaar van de plaatselijke pub. Geloof me, na deze serie wil je ook een houten huisje in het bos. Op dit moment staat er nog maar 1 seizoen op Netflix, máár de verwachting is dat het tweede seizoen in november of december wordt toegevoegd! Bovendien heeft Netflix bekend gemaakt dat er ook een 3e seizoen van Virgin River komt!

4. You (2018)

Had jij een crush op Dan uit Gossip Girl? Dan ben je vast erg blij met deze serie, Penn Badgley speelt namelijk de hoofdrol in You. Bekend gezicht of niet, de serie is totaal niet met Gossip Girl te vergelijken. In You speelt Penn Joe Goldberg, een op het eerste oog charmante jongeman. Je komt er echter al snel achter dat schijn bedriegt, Joe is namelijk niet zo onschuldig als hij lijkt. Hij raakt geobsedeerd door de blonde Guinevere Beck en dit heeft extreme gevolgen. Seizoen 1 en 2 staan op Netflix en er is net bekend gemaakt dat er ook een derde seizoen komt. Wanneer het derde seizoen verschijnt is nog niet bekend, maar aangezien ze al bezig zijn met de opnames verwacht ik dat het 2021 wordt.

5. Emily in Paris (2020)

De serie Emily in Paris is geregisseerd door Darren Star, ook wel bekend van Sex & The City en Beverly Hills 90210. Dat belooft dus wat! De serie is pas begin oktober toegevoegd aan het Netflix aanbod en de 10 afleveringen van +/- 30 minuten heb ik in één weekend verslonden. Aanrader dus! Als je even toe bent aan een vrolijke serie dan is dit zeker de moeite waard. Emily is een Amerikaanse marketingmanager die voor haar werk in Parijs beland. Hier maakt ze van alles mee op het gebied van werk en liefde.

Veel clichés en geen super sterk verhaal, maar ik heb me er prima mee vermaakt. Ik vond het vooral ook leuk om de plekken te zien waar ik zelf wel eens ben geweest. Het eerste seizoen is pas net verschenen, maar dat er ook een tweede seizoen komt is al bekend gemaakt. De vraag is alleen nog wanneer.

6. After Life (2019)

Ricky Gervais is niet alleen de regisseur, maar ook de hoofdrolspeler in de serie After Life. Deze serie gaat over Tony, die na de dood van zijn vrouw verandert in een impulsieve, pessimistische man. Deze serie is aan de ene kant nogal somber (goh), maar er is genoeg humor ter compensatie. Tony komt namelijk in allerlei bizarre situaties terecht.
Seizoen 1 en 2 staan op Netflix en seizoen 3 staat in de planning!

7. Spinning Out (2020)

Toen ik hoorde over deze nieuwe serie met Kaya Scodelario (bekend van Skins) was ik heel erg benieuwd naar deze serie. Kaya is namelijk één van mijn favoriete actrices. In Spinning Out speelt Kaya de talentvolle kunstschaatster Kat Baker. Dit is niet gemakkelijk want Kat heeft last van een bipolaire stoornis en daarnaast is er erg veel concurrentie in de wereld van het kunstschaatsen. Spinning Out is een romantische serie die zich voornamelijk afspeelt op het ijs.
Aangezien Netflix heeft aangekondigd dat er geen 2e seizoen komt, blijft het helaas bij dit ene seizoen. Toch blijft het een aanrader!

8. The Missing (2014)

In The Missing verdwijnen mensen op een mysterieuze manier. Hoofdinspecteur Julien Baptiste krijgt de opdracht om uit te zoeken wat er is gebeurd. Seizoen 1 draait om de 4-jarige Oliver die verdwijnt terwijl hij met zijn ouders op vakantie is in Frankrijk. Seizoen 2 draait om een meisje dat op een kerstmarkt in Duitsland wordt gevonden. Ze wordt geïdentificeerd als Alice Webster, een meisje dat 11 jaar eerder verdween. Alleen klopt dat wel en wat is er in de tussentijd met het meisje gebeurd? In seizoen 3 (of eigenlijk spin off Baptiste) is Julien samen met zijn vrouw in Amsterdam. Hier wordt hij te hulp gevraagd bij de vermissing van de jonge Roemeense sekswerker, Natalie.

The Missing doet me qua mysteries heel erg denken aan The Sinner, The Missing draait echter minder om het ‘waarom’ en net zoals de meeste detectives vooral om het ‘wie’ en ‘wat’. Wel geldt voor beide series dat je helemaal wordt meegezogen in het verhaal.

9. Community (2009)

Community is eigenlijk een vreemde eend in dit rijtje. Zoals je aan de trailer kunt zien is deze serie een stuk ouder en waar de andere series in dit rijtje echt een verhaal zijn lijkt Community meer op een serie als How I Met Your Mother. Er zijn 6 seizoenen en je kunt bij elke random aflevering beginnen, je hoeft de serie niet perse van begin tot eind te volgen om het te begrijpen.

In het kort: Wanneer wordt ontdekt dat advocaat Jeff Winger geen geldige diploma heeft, gaat hij naar Greendale Community College om er alsnog één te halen. Bij zijn poging om hier een vrouwelijke studiegenoot te versieren richt hij per ongeluk een studieclub op. Deze studieclub groeit echter uit tot een groep vrienden: Jeff, Britta, Annie, Troy, Abed, Shirley en Pierce.

10. The Stranger (2020)

The Stranger is gebaseerd op het gelijknamige boek van Harlan Coben.
Op een dag krijgt Adam Price een geheim over zijn echtgenoot te horen van een mysterieuze vrouw (the stranger). Adam confronteert zijn echtgenoot hiermee, waarna ze plotseling verdwijnt. Via de mysterieuze vrouw probeert Adam uit te zoeken wat er aan de hand is en langzamerhand komen er steeds meer geheimen aan het licht. Ik weet niet zo goed wat ik van deze serie moet vinden. Veel mensen noem ‘The Stranger’ de nieuwe ‘You’ en dat kan ik wel begrijpen, want beide series hebben een hoog creepy-gehalte met een obsessieve stalker in de hoofdrol. Toch was ik wel erg nieuwsgierig naar het eind.

Wat is jouw favoriete serie op Netflix?

2 Reacties

 1. Marloes

  ‘Emily in Paris’ heb ik in één dag gekeken, haha. Hopen dat er snel een nieuw seizoen komt! Van Outlander heb ik seizoen één en twee vier keer bekeken. Alleen vind ik seizoen twee veel minder leuk, dat ik iedere keer stopte na dat seizoen. Heb wel gehoord dat de andere seizoenen weer heel leuk zijn. Misschien toch eens opnieuw kijken.
  Mijn aanraders zijn Lucifer, die serie heb ik samen met mijn vriend gekeken, Good Girls (kijken wij nu) en Jane The Virgin (had ik al gezien, ben ik laatst opnieuw aan begonnen).

  Antwoord
  • Nicole van Stokkum

   Haha, begrijpelijk! Het kijkt zo makkelijk weg. 😉 Bij Outlander snap ik wel wat je zegt. Ik vind het zelf vooral leuk dat Brianna een steeds grotere rol krijgt in de nieuwere seizoenen.
   Bedankt voor je tips! Die heb ik allemaal nog niet gezien. Over Lucifer heb ik al vaker goede verhalen gehoord. Ben benieuwd!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Dit is de ultieme quarantaine survival guide | Nicole van Stokkum - […] Of je nou samenwoont met je partner, met huisgenoten of met kinderen… Vergeet niet om af en toe ook…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.