Maart: corona, high tea’en en een nieuwe kledingkast

door | apr 3, 2020 | personal | 0 Reacties

In deze post blik ik terug op de afgelopen maand, maart 2020. Een maand die dit keer, vanwege het coronavirus, anders verliep dan normaal.

Wat normaal was, is dat (even) niet meer

Ik vind het dan ook best gek om de eerste paar foto’s terug te zien. Tot de persconferentie op 9 maart waren de alledaagse activiteiten nog zo vanzelfsprekend. Nu is dat wel anders, ik merk dat ik het mis om naar kantoor te gaan en mijn collega’s te zien, ook mis ik mijn familie en vrienden. Natuurlijk is het fijn dat er zo veel online communicatie-middelen zijn, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde. Het is even een wat minder leuke periode, maar als dit allemaal voorbij is hoop ik wel dat ik die alledaagse dingen extra waardeer.

De voordelen van vroeg opstaan

Één van de voordelen van vroeg opstaan en vroeg naar het werk reizen is de mooie zonsopgang

Een ander voordeel is dat ik kan inchecken voor 6:30u en dankzij mijn Dal Vrij abonnement (soort van) gratis kan reizen.
Zoals je kunt zien is het ’s ochtends wel een race tegen de klok. Dit was namelijk niet de eerste keer dat ik om 6.29u in ging checken, maar goed… We kunnen niet allemaal een ochtendmens zijn hè. 😉

high tea

High tea met vriendinnen

Ik ging high tea’en met mijn studievriendinnen bij de Yoghurt Barn in Nijmegen. Sinds we in 2016 onze diploma’s (hbo Pedagogiek) hebben gehaald, zijn we nog steeds vriendinnen en spreken we nog regelmatig af.
Een high tea bij de Yoghurt Barn kan ik trouwens zeker aanraden, het is bij uitstek mijn favoriete plek voor een high tea!
Als vegan bedenk je misschien niet zo snel om naar de Yoghurt Barn te gaan, maar dat kan gewoon want ze hebben ook een vegan versie van de high tea. 😉

Kledingkast – before & after

Het stond al best een tijd op mijn verlanglijstje: een kledingkast. Eerst hadden we onze kleding aan twee kledingrekken hangen, zoals je ziet stond dat best rommelig. Ook waren de rekken te klein voor alle kleding en hadden we dat wat niet meer aan het rek kon in een bak en in mandjes opgeborgen.

Rechts zie je hoe hetzelfde hoekje er nu uit ziet. Ik ben er ontzettend blij mee! De kast creëert veel meer rust in de slaapkamer, de deuren trek je dicht en de kleding is uit het zicht. De spiegel vind ik ideaal omdat de kamer hierdoor ruimer lijkt en omdat ik de outfit die ik die dag aan doe meteen kan bekijken. De schuifdeuren zijn ideaal omdat ze weinig ruimte innemen en nog een laatste detail: Er komt verlichting in de kast die automatisch aan gaat wanneer je de deur open doet. Één van mijn intenties voor 2020 is ‘A clean house=a clean head’ en deze nieuwe kledingkast sluit hier goed op aan!

Liefde voor Utrecht

We wonen nu bijna een jaar in Utrecht en deze stad gaat me nog lang niet vervelen, het is zo fijn om door de stad te wandelen en nieuwe plekken te ontdekken!

haven

Toen naar kantoor gaan nog heel gewoon was

Deze foto maakte ik in de eerste week van maart, achteraf bleek dit de laatste keer voor de quarantaine dat ik nog naar kantoor ging. Dit combineerde ik meteen met een bezoek aan mijn broertje die sinds kort op zichzelf woont. We bestelden pizza en mijn broertje had speciaal voor mij een bak Magnum ijs in huis gehaald. <3

Quarantaine activiteiten in maart

En toen zaten we in quarantaine… Ik werk als beleidsmedewerker HR en kan mijn werk dus prima vanuit huis doen, het enige wat ik nodig heb zijn mijn laptop en mijn telefoon. Sinds mijn vriend en ik elke dag thuis aan het werk zijn hebben we er een gewoonte van gemaakt om tijdens de lunch een wandeling te maken. Ik moet zeggen dat ik sinds we in Utrecht wonen nog niet zoveel van de stad heb gezien als in maart.

Twee weken geleden had ik in het weekend zin om een appeltaart te maken. Ik ben zeker geen keukenprinses,
maar het leek mij leuk om beter te leren bakken. Tijdens deze quarantaineweekenden in maart had ik hier genoeg tijd voor.
Bovendien leek het mij ook niet verkeerd om doordeweeks een appeltaart in de koelkast te hebben staan.
Omdat ik de stap wil maken naar een vegan levensstijl, werd het een vegan variant. Hier vind je het recept!

Het eindresultaat was niet helemaal zoals het had moeten zijn. 😉
De bovenkant was aangebrand en de onderkant was niet gaar. Achja, je moet ergens beginnen. Oefening baart kunst!

Mooi om alle initiatieven in de stad te zien. Ik merk dat ik er zelf meteen vrolijker van word, het creëert een saamhorigheidsgevoel. Op de vlaggetjes staat: “Hierna kunnen we weer knuffelen.”

Hoi bloesem! Zo te zien is de lente in aantocht. Daar ben ik echt aan toe, zelfs met 1,5 meter afstand van elkaar. 🙂

Sinds de maatregelen van het kabinet is de sportschool gesloten en gaat ook mijn hockeytraining niet meer door. Daarom push ik mezelf tegenwoordig om drie keer per week te gaan hardlopen. Blijkbaar ben ik niet de enige, ik zie heel veel mensen die nu buiten fietsen, hardlopen of skeeleren.

Reflectiebijeenkomst traineeship

In maart had ik een reflectiebijeenkomst van mijn traineeship.Ik volg namelijk een traineeship gericht op persoonlijk leiderschap, het programma bestaat uit verschillende modules die worden afgesloten met een reflectiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst reflecteert iedere trainee op de afgelopen periode. Ik maakte deze tekening en presenteerde hem via Microsoft Teams. In de kern komt het er op neer dat ik heb ontdekt dat ik het belangrijk vind om zelf de regie te hebben over mijn leven en dat dit iets is waar ik ook graag anderen mee wil helpen.

Daarnaast vind ik het belangrijk om eerst te werken aan een goede basis (financieel, gezondheid en veiligheid) en van daaruit verder te kijken naar persoonlijke groei en ontwikkeling.

Tot slot ontdekte ik voor mezelf dat ik mij goed kan vinden in de holistische/ecologische visie. Ik geloof dat alles met elkaar samenhangt, het gaat om de combinatie: People, Planet, Prosperity.
Ik pas dit toe in mijn leven door met de trein te reizen, door geen vlees meer te eten en door flink te minderen met het eten van zuivel. Kortom ik vind het belangrijk om een duurzame levensstijl te hanteren.

Quarantaine activiteiten in maart#2

Afgelopen weekend was mijn tweede bakweekend. Ik ging nu voor een vegan chocoladetaart. Hier is het recept!

Ik liep hard in de regen en maakte wat foto’s als bewijsmateriaal om naar mijn vader te sturen.
Deze foto vond ik wel fancy met dit gekleurde Instagram-filter. 🙂

Afgelopen weekend maakte in ons balkon quarantaine-proof. Ik houd ervan om buiten te zitten en er miste alleen nog een fatsoenlijk zitmeubel. Bovendien ziet het balkon er nu een stuk gezelliger uit, er hangt sinds deze week een lamp, er staan plantjes en onze voorraad met drinken is subtiel weg gewerkt onder het bankje.

Ik sloot de maand af met een stukje chocoladetaart tijdens het thuiswerken. Moet kunnen toch?! 🙂
Wat deed jij allemaal in maart? Nog quarantaine-tips of tips voor een lekkere vegan taart? Laat het weten in een reactie!

Follow my blog with Bloglovin

PS. Wil je altijd op de hoogte blijven van mijn laatste blogposts? Meld je dan hier aan voor mijn maandelijkse update!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. April 2020 | Nicole van Stokkum - […] op de afgelopen maand, april 2020. Wederom een maand in quarantaine. Maar in tegenstelling tot de vorige maand ben…
  2. Duurzamer leven: mijn direct toepasbare stappenplan | Nicole van Stokkum - […] een klimaatcrisis, is het ontzettend belangrijk om met zijn allen een stuk duurzamer te leven. In maart koos ik…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.