Over Nicole

nicole profielfoto

De wereld zit vol oordelen, meningen en goedbedoelde adviezen. Anderen weten vaak ontzettend goed hoe jij je leven moet leven, hoe jij je kind op moet voeden, wat de beste stappen zijn in jouw carrière of wat jij moet eten en aan beweging moet doen om gezond te zijn. Online vinden mensen het al helemaal makkelijk om hun (anonieme) mening te ventileren.

Heb jij de leiding over je leven of laat je je leiden door omstandigheden en meningen van anderen? Volg je je hart of volg je de massa? Het is natuurlijk niet zo zwart wit, het kan ook zijn dat jij alleen in specifieke situaties de regie verliest. Wil jij meer regie over je leven?

Would you rather be the wind or the feather?

Ik wil je vooral niet vertellen hoe jij je leven zou moeten leven. De enige die dat weet ben jij zelf. Wél wil ik je inspireren om:

  • In de wirwar van oordelen, meningen en adviezen jouw eigen mening te vormen.
  • Jouw eigen weg te volgen, ook al is dit een omweg of komt deze weg niet overeen met de verwachtingen vanuit de maatschappij of jouw directe omgeving. Volg je hart en niet alleen je hoofd. Wees de wind die zelf de koers bepaald in plaats van het veertje dat zich mee laat voeren.
  • Op je eigen authentieke manier, de regie te pakken over je leven en je eigen verantwoordelijkheid te nemen over de keuzes die je maakt. Alles begint en eindigt bij jezelf.
  • Je niet te laten leiden door angst, maar door vertrouwen en niet te denken in problemen, maar in mogelijkheden.
  • Te werken aan een positieve (realistische) mindset, zelfontplooiing en zelfcompassie.

Wie ben ik?

Mijn naam is Nicole, ik ben 27 jaar en sinds mei 2019 woon ik samen met mijn vriend in Utrecht.
Ik heb Pedagogiek gestudeerd en volg nu een traineeship gericht op ‘persoonlijk leiderschap’. Hierbij ga je aan de slag binnen diverse sectoren, zo ben ik nu werkzaam als beleidsmedewerker HR binnen een stichting voor basisonderwijs en kinderopvang.

Al sinds de middelbare school ben ik erg geïnteresseerd in psychologie. Tijdens mijn studie Pedagogiek kwam daar ook een passie voor persoonlijke ontwikkeling bij. Ik vind het interessant om te ontdekken waarom mensen doen wat ze doen. Ook verdiep ik me graag in manieren waarop mensen hun persoonlijke effectiviteit kunnen vergroten om zo de regie over hun eigen leven te pakken.

Nothing will work unless you do. – Maya Angelou

Ik streef er naar om te leven vanuit mijn drie belangrijkste waarden: vrijheid, gelijkwaardigheid en integriteit. De keuzes die ik in mijn leven maak stem ik dan ook zo veel mogelijk op deze waarden af. Zo kies ik mijn eigen, authentieke weg.
Volgens het persoonlijkheidsmodel The Big Five ben ik vooral introvert, gevoelig, zorgvuldig, kritisch & traditioneel.
Mijn vrienden omschrijven mij als: toegewijd, sociaal en dapper.

Waarom deze site?

In 2011 maakte ik na een gebroken hart mijn eigen domein aan op Tumblr (een soort microblog).
Hier deelde ik drie jaar lang inspirerende quotes (uit songteksten, films etc.) over de liefde, heel toepasselijk heette mijn pagina dan ook ‘I have loved‘. Het was mijn plekje op het internet, waar ik anoniem mijn hart kon luchten. Aangezien ik een echte denker ben was het fijn om een plek te hebben waar ik mijn gedachten en gevoelens onder woorden kon brengen.

De behoefte om voor mezelf informatie en inspiratie op te schrijven heb ik nog steeds. Ik schrijf dan ook het ene na het andere notitieboekje vol. Daarnaast heb ik de behoefte om anderen te helpen en te inspireren op het gebied van persoonlijk leiderschap en zo kwam ik op het idee om een eigen website te maken. Ik wil jou inspireren door middel van quotes, tips en persoonlijke ervaringen waarbij de thema’s: positieve mindset, zelfcompassie en zelfontwikkeling centraal staan.

Laatste update van deze pagina: 16-06-2020