Reisherinneringen: Madeira

madeira

Wanneer ik denk aan regie over je leven, denk ik aan vrijheid. Wanneer ik denk aan vrijheid, denk ik aan reizen.
Vakanties zijn voor mij hét ultieme moment om in te checken bij mezelf en even afstand te nemen van mijn werk.
Sinds 15 juni mogen we (gelukkig!) de grens weer over. De quarantaine survival guide die ik hier al eerder deelde, is de komende tijd dan ook hopelijk niet meer nodig.

Misschien ga je dit jaar niet meer op vakantie, maar kun je wel wat inspiratie gebruiken voor toekomstige vakantiebestemmingen? Om jou te inspireren deel ik in deze rubriek de beelden van de mooiste reizen die ik in het verleden heb gemaakt. Vandaag neem ik je mee naar Madeira.

Madeira in het kort

Madeira is een Portugees eiland in de Atlantische Oceaan, maar het ligt ter hoogte van Marokko en dus op een flinke afstand van het vaste land van Portugal. Het ligt in de buurt van de Canarische eilanden, maar heeft in tegenstelling tot deze toeristische eilandengroep een stuk minder zandstranden. Ook is de temperatuur door het hele jaar heen redelijk constant, deze schommelt tussen de 16 en 22 graden. Dus ben jij op vakantie graag actief, ben je niet op zoek naar een warme strandvakantie of zit je niet te wachten op een toeristische trekpleister? Dan kan ik je Madeira zeker aanraden.
In deze blogpost krijg je een beeld van Madeira, ik deel het hotel waar we verbleven en de leukste activiteiten die wij hier hebben gedaan.

Pestana Village
Pestana Village
Pestana Village

We hebben gekozen voor het Pestana Village Garden Resort in Funchal (de hoofdstad van Madeira). Pestana is een hotelketen in Portugal en het Verenigd Koninkrijk en heeft meerdere hotels op Madeira. Deze locatie was prachtig en qua prijs goed te doen, daarbij moet ik wel zeggen dat we gebruik maakten van een package deal.

Ponta de São Lourenco
Ponta de São Lourenco
Ponta de São Lourenco
Ponta de São Lourenco
Ponta de São Lourenco
Ponta de São Lourenco
Ponta de São Lourenco

Ponta de São Lourenco, het oostelijke puntje van Madeira

Eén van de mooiste plekken vond ik de Ponta de São Lourenco. Het is een behoorlijke wandeling naar het meest oostelijke puntje van Madeira, maar zeker de moeite waard! Zoals je hierboven ziet is het landschap haast buitenaards.

Cabo Girao
Cabo Girao

Cabo Girao

Hierboven zie je het uitzicht vanaf de Cabo Girao, de hoogste zee klif binnen Europa en de één na hoogste van de wereld. Je staat op een glazen plateau en kunt zo’n 580 meter naar beneden kijken. Er loopt hier een hele steile gondel naar beneden, waarmee de gewassen omhoog worden gebracht.

madeira
madeira

Pico do Ariero en Pico Ruivo

Op Madeira ontdekte ik mijn liefde voor de bergen. Ik was al vaker in de bergen geweest op wintersport, maar deze bergwandeling was onvergetelijk. We boekten een groepswandeling met gids en liepen naar de Pico do Arieiro (1818m) en Pico Ruivo (1862m). De tocht naar de top was afzien, maar toen ik bovenaan was gekomen en eenmaal daar de stilte ervoer en de vlinders, bijen en het overweldigende uitzicht zag was het die zweetdruppels meer dan waard. Het gevoel toen ik daar boven op de berg stond, dat was onvergetelijk. Letterlijk: on top of the world. Alsof je alles aan kunt.

madeira
madeira
madeira

Mountainbiken op Madeira

Wat je ook zeker moet doen op Madeira is het maken van een mountainbike-tocht. We huurden mountainbikes en vroegen de verhuurder naar interessante routes. Voor de route die we namen gingen we eerst een stuk met de bus de berg op, vervolgens met prachtige uitzichten weer naar beneden. Klein detail: ik vloog zo ongeveer uit de bocht en viel bijna de berg af, maar gelukkig deden mijn remmen het goed. 😉

madeira

Levadawandeling

We maakten een wandeling langs de levada’s (irrigatiekanalen). In tegenstelling tot de Ponta de São Lourenco.is het hier juist weer enorm groen.

madeira
madeira
madeira
madeira
madeira
madeira

Câmara de Lobos

Hierboven zie je het schattige vissersdorpje Câmara de Lobos. Dit is een dorpje vlakbij Funchal.

madeira
madeira
madeira
madeira
madeira
madeira

Jardim Botânico

Wanneer je op Madeira bent, bezoek dan ook zeker de Jardim Botânico. Je gaat vanuit Funchal met een gondel omhoog naar de botanische tuinen en bent dan ook verzekert van een mooi uitzicht over de stad en de zee. Er zijn enorm veel tuinen in allerlei verschillende thema’s.

madeira
madeira
madeira
madeira
madeira
madeira
madeira
madeira
madeira
madeira
madeira
madeira
madeira
madeira

Dit waren mijn herinneringen aan Madeira. Ben jij hier al eens geweest? Heb je nog andere tips? Laat het weten in een reactie!

PS. Wil je altijd op de hoogte blijven van mijn laatste blogposts? Meld je dan hier aan voor mijn maandelijkse update!

reisherinneringen madeira
Pin it!

2 gedachten over “Reisherinneringen: Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *